fbpx

E-Õpe! Toiduhügieeni koolitus toidukäitlejale

Algus12.06.20 10:00
Lõpp12.06.20 15:15
Kestvus6 ak. t.
Hind36.00€(km-ga)
KeelEesti
KategooriaToiduhügieen

Toiduhügieeni koolitus on toidukäitlejatele ette nähtud Toiduseadusega ning Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusega nr. 852/2004 (29.04.2004) toiduainete hügieeni kohta. Vastavalt toiduseadusele on käitleja kohustatud koolitama kõiki toidu käitlemisega kokku puutuvaid töötaid ning hindama töötajate toiduhügieenialaseid teadmisi.

PS! ANTUD KOOLITUS TOIMUB E-ÕPPE KESKKONNAS. 
Veebikoolitusel on mugav osaleda arvuti vahendusel (võimalik on ka nutitelefoniga, tahvelarvutiga).  Veendu, et oleks hea internetiühendus. Sülearvutitel on kaamera ja mikrofon sisse ehitatud. Lauaarvutiga osaledes on hea – lisada lauaarvutile veebikaamera ning kõrvaklapid, kasutada saab ka nutitelefoni kõrvaklappe (kui see võimalus on olemas).

Täpsemad juhised saadetakse osalejatele e-posti teel päev enne koolitust.

Sihtrühm: kõik isikud, kes puutuvad vähemalgi määral kokku toidukäitlemisega.

Koolituse eesmärk: on anda parimad teadmised ohutuks toidukäitlemiseks.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • toiduhügieeni põhimõtted
  • toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
    • mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
    • toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgitused ja –infektsioonid, mittenakkuslikud haigused
    • toidu säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
    • käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
    • puhastamine ja desinfitseerimine
    • kahjuritõrje
    • isiklik hügieen
    • HACCP, enesekontrolli põhimõtted
    • toitu käsitlevad õigusaktid
    • toidukäitleja kohustused ja vastutus toiduhügieeni nõuete täitmise eest

Koolituse lõppuks õppija:

  • Teab ja mõistab toidukäitleja kohustusi
  • Teab toidu saastumise põhjusi ja rakendab abinõusid
  • Oskab vältida toiduainete kaudu levivaid haigusi, toidumürgitusi, -infektsioone, toidu füüsikalist, keemilist ja mikrobioloogilist saastumist
  • Tunneb toidu säilitamise viise ja tingimusi ning toiduvalmistamisprotsessiga seotud nõudeid
  • Oskab kinni pidada toidukäitlemisettevõtte töötaja isiklikest ja üldhügieeninõuetest

Koolituse maht:  6 akadeemilist tundi.

Koolitus lõpeb kirjaliku testiga.

Koolitaja: Kristel Viire on lõpetanud Sankt-Peterburgi Meditsiini Instituudi profülaktilise meditsiini eriala. Omab arst-hügienisti, epidemioloogi kvalifikatsiooni. On läbinud mitmeid erialalisi täienduskoolitusi. Täiskasvanuid on koolitanud aastast 1996.a

Jaga sõpradega

Koolituse Registreerimine

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.








Soovin saada infot minu ala kursuste kohta
Soovin saada infot eripakkumiste, soodustuste ja uudiste kohta


Kinnitan, et olen tutvunud Õppetöö korraldusega ja võtan enesele kõik sellest tulenevad kohustused

Teie registreering on jõudnud kohale. Täname!