Toiduhügieenikoolitus
Kuupäev: 29.10.2016
Toimumisaeg: 10:00 – 15:00
Toimumiskoht: Lai 5, Tallinn (St.Olav Hotel)
Maht: 6 ak.t
Maksumus: 30.00 EUR, hind ei sisalda käibemaksu
Korraldaja: MTÜ Virumaa Nõustamiskeskus
Õppekavarühm: tootmine ja töötlemine
Õppekeel: vene keel
Sihtgrupp: toitlustus-, tööstus-, kaubandusettevõtete töötajad, toidukäitlejad, klienditeenindajad, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal, õpetaja abid ja kõik, kes tegelevad või alustavad tegevust toidukäitlejana.
Eesmärk: teadmiste omandamine toidukäitlemise valdkonnale esitatavate seadusandlike nõuete täitmiseks.
Õppe sisu:
1) toiduhügieeni põhimõtted;
2) mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
3) toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid;
4) toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
5) toidu säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll;
6) käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed;
7) puhastamine ja desinfitseerimine;
8) kahjuritõrje;
9) isiklik hügieen;
10) enesekontrolli põhimõtted;
11) toitu käsitlevad õigusaktid;
12) toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise eest vastavalt tööülesannetele.
Õpiväljundid
Kursuse läbinu:
1) tunneb toiduhügieeni ja HACCP põhimõtteid;
2) oskab vältida toidu füüsikalist, keemilist ja mikrobioloogilist saastumist;
3) jälgib isikliku hügieeni reegleid.
Lõpetamise tingimused: Koolitus lõpeb teadmiste kontrolliga, eksami sooritanud saavad tunnistuse.
Koolitaja: MA Mare Hiiemäe, Ida-Virumaa Veterinaarkeskuse peaspetsialist
Lisainformatsioon:
tel 33 52 707; 53 475 016
tel 33 52 137; 555 83 410
E-post: info@kvkoolitus.ee