oktoober, 2023
Aeg
24. oktoober 2023 10:00 - 15:15
Asukoht
Veebikeskkond
Hind
30.00€ +km
Koolitaja
Koolituse üksikasjad
Toiduhügieeni koolitus on toidukäitlejatele ette nähtud Toiduseadusega ning Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusega nr. 852/2004 (29.04.2004) toiduainete hügieeni kohta. Vastavalt toiduseadusele on käitleja kohustatud koolitama kõiki toidu
Koolituse üksikasjad
Toiduhügieeni koolitus on toidukäitlejatele ette nähtud Toiduseadusega ning Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusega nr. 852/2004 (29.04.2004) toiduainete hügieeni kohta. Vastavalt toiduseadusele on käitleja kohustatud koolitama kõiki toidu käitlemisega kokku puutuvaid töötaid ning hindama töötajate toiduhügieenialaseid teadmisi.
PS! ANTUD KOOLITUS TOIMUB E-ÕPPE KESKKONNAS.
Veebikoolitusel on mugav osaleda arvuti vahendusel (võimalik on ka nutitelefoniga, tahvelarvutiga). Veendu, et oleks hea internetiühendus. Sülearvutitel on kaamera ja mikrofon sisse ehitatud. Lauaarvutiga osaledes on hea – lisada lauaarvutile veebikaamera ning kõrvaklapid, kasutada saab ka nutitelefoni kõrvaklappe (kui see võimalus on olemas).
Täpsemad juhised saadetakse osalejatele e-posti teel päev enne koolitust.
Sihtrühm: kõik isikud, kes puutuvad vähemalgi määral kokku toidukäitlemisega.
Koolituse eesmärk: on anda parimad teadmised ohutuks toidukäitlemiseks.
Koolitusel käsitletavad teemad:
- toiduhügieeni põhimõtted
- toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
• mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
• toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgitused ja –infektsioonid, mittenakkuslikud haigused
• toidu säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
• käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
• puhastamine ja desinfitseerimine
• kahjuritõrje
• isiklik hügieen
• HACCP, enesekontrolli põhimõtted
• toitu käsitlevad õigusaktid
• toidukäitleja kohustused ja vastutus toiduhügieeni nõuete täitmise eest
Koolituse lõppuks õppija:
- Teab ja mõistab toidukäitleja kohustusi
- Teab toidu saastumise põhjusi ja rakendab abinõusid
- Oskab vältida toiduainete kaudu levivaid haigusi, toidumürgitusi, -infektsioone, toidu füüsikalist, keemilist ja mikrobioloogilist saastumist
- Tunneb toidu säilitamise viise ja tingimusi ning toiduvalmistamisprotsessiga seotud nõudeid
- Oskab kinni pidada toidukäitlemisettevõtte töötaja isiklikest ja üldhügieeninõuetest
Koolituse maht 6 akadeemilist tundi.
Palun tutvuge ÕPPEKAVAGA
Koolituse maksumus: 30€+km
Soodushind:
- 3-5 osalejat 27.-+km osaleja kohta
- alates 6 osalejast 24.-+km osaleja kohta
Lisainformatsioon:
Tel: 55583410
E-post: info@kvkoolitus.ee
Koolitus toimub koostöös Täienduskeskus OÜ-ga.