Koolitus toiduainete hügieeni kohta tugineb Toiduseaduse ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusele nr. 852/2004.
Sihtgrupp: toitlustus-, tööstus-, kaubandusettevõtete töötajad, toidukäitlejad, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal, õpetaja abid.
Kursuse õppeprogramm:
- toiduhügieeni põhimõtted;
- mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
- toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgitused ja -infektsioonid;
- toidu looduslik, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
- toidu säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll;
- toiduainete käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogilsed protsessid ja seadmed;
- puhastamine ja desinfitseerimine;
- kahjuritõrje;
- isiklik hügieen;
- enesekontrolli põhimõtted;
- toiduaineid käsitlevad õigusaktid;
- toiduaineid käsitava töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise eest sõltuvalt tööülesannetest.
Koolitus lõpeb teadmiste kontrolliga, selle läbinud saavad tunnistuse.
Koolituse maht: 6 ak.tundi
Tellimine ja info:
tel 53 475 016 (eesti keeles)
tel 555 83 410 (vene keeles)
E-post: info@kvkoolitus.ee